Drente

Nieuwe natuur (20 x 40)

Het was fantastisch schilderweer gisteren. Weinig wind, zon en de bomen nog kaal. Dit is in Drente. Hier wordt nieuwe natuur gemaakt. De Hunze, die ooit is rechtgetrokken, mag weer meanderen en de akkers worden rietlanden. Met daar doorheen natuurlijk een slingerend fietspad.

Het was in alle opzichten een rustige plek om te schilderen. Er kwamen wat fietsers voorbij, een enkele auto en iedereen onthield zich van commentaar. Heel anders dan in het westen. Daar willen veel mensen een praatje maken of hebben op z’n minst iets op te merken. “Kom ik er ook op?”
Twee ruiters passeerden. Het voorste paard stopte plotseling, draaide zich om en keek nog eens naar mijn schilderij. “Moet je weer kijken?” vroeg de berijdster. Nieuwsgierig kennelijk, maar ook het paard gaf geen commentaar.

Ook dit zie je voorbijkomen als je buiten schildert.

The weather yesterday was fantastic. Hardly any wind, sunny and no leaves on the trees yet. This is a part of Holland called Drenthe. New nature is created here. The little stream Hunze, may meander again and cultivated fields are becoming reedlands.

It was in all respects a quiet place to paint. Some cyclists passed, a single car and everyone withheld from comment. Rather different than in the west. Since many people want a chat or at least have something to say. “Do you paint me also?”
Two riders passed. The foremost horse suddenly stopped, turned and looked at my painting. “You have to look again?” asked the rider. Curious apparently, but also the horse had no comment.

Share
Dit bericht is geplaatst in Breeland, buiten schilderen - outdoor painting, schilderijen - paintings met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Drente

 1. Trea schreef:

  blijft mooi dat Drentse landschap…..

 2. Peter Rijs schreef:

  Hi Ginneke,

  Geweldig mooi.
  Heerlijk om aan ’t begin van een nieuwe dag te genieten van jou landschap!
  Moet werkelijk binnenkort eens bij je in het atelier komen kijken.

  gr.

  Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.