Dieze (painting festival ’s Hertogenbosch)

Ik schilder de Dieze, die onder de huizen van Den Bosch door loopt. Plotseling gaat de garagedeur naast mij open. Met veel motorgebrul komt er heel langzaam een oude Ford naar buiten. Een grijze dame achter het stuur. De garage is heel smal, dus het is niet gemakkelijk om de draai te maken. Een kwartiertje later is ze al weer terug. Erin is haast nog moeilijker. Met heel kleine stukjes gaat ze langzaam vooruit en ze laat de motor weer vervaarlijk brullen. Ze heeft ongeveer een centimeter over aan de kant waar ik sta, maar het lukt. En ik kan aan de auto zien dat dat niet altijd zo is. Even later verschijnt ze op het balkon dat ik schilder. “Het is weer gelukt,” zegt ze vol zelfspot. “De garage is ook wel erg klein” vergoelijk ik. “Dat moet je nou niet zeggen, de garage is niet klein, de auto is gewoon groot…” ’s Avonds kwam ze nog in de galerie kijken hoe het schilderij geworden was. 

I am painting the Dieze, a little stream running under the houses of Den Bosch. Suddenly the door beside me opens. With a lot of noise from the engine, an old Ford is coming out slowly. A gray lady behind the wheel. The garage is very narrow, so it’s not easy to make the turn. Fifteen minutes later she is already back. Entering the small garage is even more difficult. With very small bits, she slowly enters, again with a whole lot of noise. There is about an inch left over to the side where I stand, but she makes it. And I can see that that is not always the case. Moments later she appears on the balcony that I paint. “I did it again,” she says. “The garage is very small” I condone. “Don’t say that the garage is small, it’s just a big the car …” In the evening she came to the gallery to look at the painting.

Share
Dit bericht is geplaatst in Schilderfestival Den Bosch, schilderijen - paintings met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Dieze (painting festival ’s Hertogenbosch)

 1. Gemma schreef:

  Mooi hoekje heb je weer uitgezocht. Prachtig!
  Wist je al dat ik je schilderijtje Bij Zunderdorp (op je weblog heet het nog Boven Amsterdam) heb gekocht, bij Pulchri. Ben er heeeeel blij mee.
  Dank voor zoveel moois.
  Hartelijke groet
  Gemma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.