Noordwijk 2012 (dag 1 en 2)

Nadat ik maandagmiddag een opzet had gemaakt op mijn favoriete plek stond ik dinsdag om 9 uur klaar om verder te werken. Maar ik had het kunnen weten. Het zag er totaal anders uit. Ten eerste was het veel vroeger en de zon liet zich ook regelmatig zien. Het water, dat hier echt een grijze strook is, was nauwelijks meer te zien. De bomen en planten weerspiegelden erin en niet de lucht. Ik besloot een nieuw werk te maken, een kleine van 30 x 30 en ’s middags verder te gaan met de grote. Dat lukte. Tegen vier waren beide schilderijen zo goed als klaar en ik was zo moe, dat ik geen energie meer had om met mensen te praten. Maar dat trok ’s avonds wel weer bij.

Schuren bij Noordwijk (30 x 30 cm) 2012

Het is moeilijk om hier goede foto’s te maken. Het werk is iets minder blauw in werkelijkheid.

It is difficult to take good pictures here. The work is slightly less blue in reality.

Schuren bij Noordwijk (30 x 90 cm) 2012

After I had started on Monday afternoon to paint my favorite spot I was ready to continue working on Tuesday at 9 am. But I could have known it. It looked completely different. Firstly it was much earlier and the sun was shining too. The water, which here really is a gray stripe, was hardly to be seen. The trees and plants were reflected and not the sky. I decided to create a new work, a small one of 30 x 30 cm and to continue the bigger one in the afternoon. I succeeded. Against 4 pm both paintings were as good as finished and I was so tired, that I had no energy to talk to people anymore. But that got better in the evening.

Share
Dit bericht is geplaatst in buiten schilderen - outdoor painting, diversen, Festival Noordwijk, schilderijen - paintings. Bookmark de permalink.

2 reacties op Noordwijk 2012 (dag 1 en 2)

  1. Willem Kranendonk schreef:

    De ‘verblauwing’ van je foto: ligt die wellicht meer aan het tijdstip dan aan de plek? Veel schilderplezier gewenst!

  2. Gineke schreef:

    De zon scheen en dan is het lastig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.