Stilte voor de storm (Quiet before the storm)

Strandpaal (20 x 40 cm) 2012

Donderdagochtend was het grijs en kalm. Voor mij ideaal weer om op het strand te schilderen. Doordat ik met een paletmes werk is elke korrel zand in mijn verf dramatisch. Het krast en ik kan er niet tegen. Ik zat in het zand achter de ezel zodat de paal boven de horizon uitkwam. Alles ging prima, er was geen zuchtje wind, maar toen ik ging staan om het resultaat te bekijken viel er zand van m’n broek in m’n palet. Gelukkig was het schilderij zo goed als af. ’s Middags barstte er een enorm onweer los met harde windstoten.

Thursday morning the weather was grey and calm. Ideal for me to paint on the beach. Because I work with a palette knife every grain sand in my paint is dramatic. It scratches and I can’t stand it. I sat in the sand behind the easel so the pole came out above the horizon. Everything went fine, there was almost no wind, but when I stood up to see the result the sand fell of my pants in my palette. Fortunately the painting was almost ready. In the afternoon a huge thunderstorm burst loose with severe gusts of wind.

Share
Dit bericht is geplaatst in buiten schilderen - outdoor painting, Festival Noordwijk, schilderijen - paintings met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Stilte voor de storm (Quiet before the storm)

 1. René PleinAir schreef:

  Misschien is een pochade kistje wel iets voor je?
  Mabef maak er nu prachtige, de M105 bv.
  Erik van Elven (zoek ff naar zijn blog) is er goed over
  te spreken, je kunt h’m ook nog op een statief zetten.

  Gewoon een id. hoor.

  De storm was prachtig trouwens, en nadien was het helemaal spectaculair, achter je
  het onweer en voor je de zonsondergang, met bijbehorende wolkenpartij. Nog een dagje, veel succes morgen bij de eindtentoonstelling. Jammer dat ik je gemist heb.

 2. Willem Kranendonk schreef:

  mooi leeg, en heel geslaagd. Het zand wachtte op Zikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.