Documentaire (documentary)

Viskraam Katwijk (40 x 50)

“Zou ik je mogen filmen terwijl je aan het schilderen bent?” Ik had geen bezwaar. De jongeman die haar begeleidde liep met een kleine camera om me heen, soms heel dicht op mijn handen filmend, dan weer op afstand, zowel voor als achter me. “We maken een lange documentaire over Katwijk en de haring en dit beeld dat jij hier de viskraam schildert past er zo goed in.”
Toen ze later nog een keer langs kwam met een toestemmingsformulier vroeg ik wie ze was. Hetty Naaijkens, die samen met haar broer o.a. De stand van de zon, De stand van de maan en De stand van de sterren gemaakt heeft. Een drieluik over een Indonesische familie. De laatste film was de grote winnaar op de IDFA in 2010. Tjonge! (http://www.scarabeefilms.com/)

“Can I film you while you are painting?” I had no objection. The young man who accompanied her walked with a small camera around me, sometimes filming very close on my hands, then again at a distance, both before and behind me. “We are making a long documentary about Katwijk and the herring and this image of you painting the stand will fit very well.”
When she later came along again with a consent form I asked who she was. Hetty Naaijkens, who together with her brother created, among others, “The Eye of the Day”, “The Shape of the Moon” and “Position Among the Stars” . A triptych about an Indonesian family. The last film was the big winner on the IDFA (International Documantary Festival Amsterdam) in 2010. Boy!
(http://www.scarabeefilms.com/

Share
Dit bericht is geplaatst in buiten schilderen - outdoor painting, Festival Katwijk, projecten - projects, schilderijen - paintings met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.