Geopark De Hondsrug

Leewal (30 x 30 cm) 2013

Vorige week werd De Hondsrug (Drenthe) door UNESCO uitgeroepen tot Geopark. In Nederland is dat een nieuw begrip. Wat is een Geopark eigenlijk?

  • Een Geopark is een door de UNESCO gedefinieerd gebied met één of meer plekken van wetenschappelijk belang, niet alleen vanuit geologisch standpunt maar ook door zijn archeologische, ecologische en culturele waarde in het door UNESCO opgestart programma International Network of Geoparks.

De Hondsrug is ontstaan in de IJstijd. Het is een schitterend gebied waar ik ben geboren (Annen) en opgegroeid (Gieten). Een aantal schilders is bezig om de zogenaamde hotspots te schilderen. Van 1 t/m 10 november 2013 worden de werken tentoongesteld bij Breeland in Annen.
www.geoparkdehondsrug.nl

Schilderen op de Buunerbult.

Buuner Bult (20 x 20 cm) 2013

Leewal II (30 x 30 cm) 2013

Last week UNESCO elected The Hondsrug (Drenthe) as a  Geopark. In Netherlands this is a new concept. What is a Geopark?
A Geopark is an UNESCO defined area with one or more places of scientific interest, not only from a geological point of view but also by its archaeological, ecological and cultural value in the UNESCO International Network of Geoparks program.

The Hondsrug is originated in the ice age. It is a beautiful area where I was born (Annen) and raised (Gieten). A number of painters is painting the so-called hotspots. From 1 to 10 November 2013 the works will be exhibited at Breeland in Annen.

 

Share
Dit bericht is geplaatst in Breeland, buiten schilderen - outdoor painting, schilderijen - paintings met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.