Villedieu (France)

Lavendel in Villedieu (30 x 60 cm)

Lavendel in Villedieu (30 x 60 cm)

Dit kleine lavendelveldje ligt vlak achter ons verblijf in Villedieu. Verder zie je er voornamelijk fruitbomen en druiven. Vorig jaar was het verwaarloosd, maar nu stond de lavendel er weer prachtig bij. Een schitterende plek en ik kon het niet laten om het nog een keer te schilderen, net als de eerste keer dat ik in Villedieu was. Ik heb een iets lager standpunt genomen dan de eerste keer, ik ben erbij gaan zitten. Nadeel van zitten is dat je steeds op moet staan om het werk van afstand te bekijken. Je kunt ook een spiegeltje gebruiken, maar dat had ik niet bij de hand.

(foto: Jannes Koetsier)

(foto: Jannes Koetsier)

This small Lavender field lies just behind the house where we stay at Villedieu. Further you find mainly fruit trees and grapes. Last year the field was neglected, but now again the lavender was blooming wonderfully. A great place and I couldn’t resist to paint it another time, just like the first time I was in Villedieu. I have taken a slightly lower position than the first time, I sat down. Disadvantage of sitting is that you always have to stand up to view the work from a distance. You can also use a mirror, but I did ’t have that with me.

DSC_2603DSC_2606

 

The painting I made in 2010

The painting I made in 2010

Share
Dit bericht is geplaatst in diversen. Bookmark de permalink.

Een reactie op Villedieu (France)

  1. Willlem Kranendonk schreef:

    Erg leuk dat je ons/mij dit kijkje in gods keuken geeft. Vooral dat ‘tussenschilderij’ met de in stroken ingevulde gelige voorgrond is boeiend, en misschien wel meer een ‘echte’ Zikken dan het voltooide resultaat met al die details. Is dit een beetje vloeken in de kerk voor wie als god (m/v) in Frankrijk zit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.