Sint Petersburg – academies

Oud-leerling Natalia Dik leidde mij in Sint Petersburg rond in de Repin Academie. De academie heeft een indrukwekkende uitstraling. Een enorm gebouw met lokalen en ateliers, een campus met studentenwoningen, een eigen museum met eindexamenwerk, de grootste bibliotheek op het gebied van de kunstgeschiedenis en twee paarden die als model fungeren.

Repin Academie

Repin Academie

Former student Natalia Dik guided me through the Repin Academy in Saint Petersburg. The Academy has an impressive appearance.  A huge building with classrooms and studios, a campus with student housing, a private museum with graduation work, the largest library in the world of art history and two horses that act as a model.

Hal Repin Academie

Hal Repin Academie

Museum Repin Academie

Museum Repin Academie

detail

detail

Leerlingen van Repin

Leerlingen van Repin

Repin gaf zijn leerlingen opdracht om samen een schilderij te maken. Elk van de leerlingen heeft een ander geportretteerd. Hij staat zelf in het midden. (Ik kon het schilderij vanwege de spiegeling alleen vanaf deze hoek fotograferen.)

Repin instructed his pupils to make a painting together. Each of the students has portrayed one of the others. He himself is in the middle. (I could shoot the painting only from this corner because of the reflecting light.)

studie

studie

Een dag later was de Stieglitz Academie aan de beurt, een academie voor kunst en design. Veel kleiner dan de Repin Academie, maar niettemin indrukwekkend. De leerlingen hadden nog vakantie en er was helaas geen expositie, maar in de gangen hing en stond genoeg werk om een indruk te krijgen van het hoge niveau van de leerlingen.

Stieglitz Academie

Stieglitz Academie

One day later, we went to visit the Stieglitz Academy, an Academy for art and design. Much smaller than the Repin Academy, but nevertheless impressive. The pupils were still on holiday and there was unfortunately no exhibition going on, but in the hallways there was enough work to see to get an impression of the high level of the students.

Stieglitz Academie

Stieglitz Academie

Stieglitz Academie

Stieglitz Academie

Expositieruimte Stieglitz Academie

Expositieruimte Stieglitz Academie

 

Share
Dit bericht is geplaatst in diversen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.