Pan Amsterdam

Cornelis Vreedenburgh , Frans stadje

Dit schilderij was te koop op de Pan, de grote kunst- en antiekbeurs van Amsterdam. Het is een schilderij van Cornelis Vreedenburgh (1880 – 1946). Ik hou erg van zijn werk, het is heel subtiel van kleur en ze hebben een mooie atmosfeer. Mijn oog viel op de beurs direct op dit schilderij, maar ik herkende het niet als een Vreedenburgh. De werken die ik heb gezien zijn allemaal in Nederland geschilderd, de kleuren zijn gematigd, veel grijs-blauwen in de achtergrond. Dit is een Frans stadje. Het licht is er veel harder. Het is ook prachtig geschilderd, maar ik geef de voorkeur aan zijn Nederlandse werk.

Vreedenburg

The painting above was for sale on the Pan, the great art and antiques Fair of Amsterdam. It is a painting by Cornelis Vreedenburgh (1880-1946). I love his work, it’s very subtle in color and they have a nice atmosphere. My eye fell on this paintin immediatly, but I didn’t recognize it as a Vreedenburgh. The works I’ve seen are all painted in Netherlands, the colors are moderate, many gray-blues in the background. This is a French town. The light is a lot more intense. It is also beautifully painted, but I preferhis Dutch work.

vreedenburgh_singel2

Share
Dit bericht is geplaatst in andere kunst - what I like met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.