Op ’t duin

Kustpad Schiermonnikoog  50 x 80 2015

Kustpad Schiermonnikoog (50 x 80 cm) 2015

 

Het begon met een idee voor een boek. Nicolaas Matsier, Helmi Goudswaard en Boudewijn Bakker namen het initiatief om een bloemlezing te maken van honderd duingedichten. Daarbij selecteerden ze ook honderd duingezichten. En dan was het natuurlijk ook aardig als het Haags Historisch Museum daar een tentoonstelling aan zou wijden. Daar waren ze wel voor te porren. En toen Lex van Tilborg, de conservator van het museum daarover sprak met Leo van Heijningen was het idee voor een parallelle expositie in Kunstzaal Van Heijningen snel geboren.

Beide exposities zijn nu te zien in Den Haag. Bij Van Heijningen tot 10 mei, in het museum t/m 15 september.

Duinen bij Hoek van Holland (40 x 40 cm) 2015

Duinen bij Hoek van Holland (40 x 40 cm) 2015

It started with an idea for a book. Nicolaas Matsier, Helmi Goudswaard and Boudewijn Bakker took the initiative to create an anthology of one hundred dune poems. In doing so, they also selected one hundred dune paintings. And then it was of course also nice if the Hague Historical Museum would make an exhibition on this theme. There they were enthousiastic. And when Lex van Tilborg, the curator of the museum spoke with Leo van Heijningen the idea for a parallel exhibition in Kunstzaal Van Heijningen was immediatly born.

Both exhibits are now on display in the Hague. At Van Heijningen to 10th may, at the museum until september 15th.

Schiermonnikoog (60 x 80 cm) 2015

Schiermonnikoog (60 x 80 cm) 2015

Het boek

Het boek

 

Een werk uit 2013

Links een werk van mij uit 2013

Share
Dit bericht is geplaatst in exposities - exhibitions, schilderijen - paintings met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.